Kesä on lähellä

Läheisellä multakasalla näkyi viimein toivonväriä, kun kevään ensimmäiset leskenlehdet työntyvät näkyviin. Auringonvalon määrä on lisääntynyt nopealla tahdilla, mikä paitsi alkaa lämmittää vesistöjä niin myös piristää mieltä ja lisää elimistössä D-vitamiinia, jotka molemmat ovat tärkeitä tekijöitä vastustuskyvyn toiminnalle. Nyt on tullut aika hahmotella tulevan kauden tavoitteita, joten ohessa on suunnitelma.

  • sekä uusia että tuttuja kohteita Saimaalla
  • joku kaukaisempi järvi, kuten Oulujärvi, Pielinen tai Päijänne
  • Itäisen Suomenlahden kansallispuiston ulkosaari
  • Söderskärin majakkasaari
  • Scampin vesillelasku hyvissä ajoin ennen jäiden tuloa

Viime vuosi osoitti, kuinka vaikea tulevaisuutta on ennustaa, ja voi olla, että sama trendi jatkuu tänäkin vuonna. Suomen kesäinen luonto on kuitenkin turvallinen paikka ihailla luomakunnan ihmeitä ja ottaa etäisyyttä maailman myllerrykseen.