Listinki

· Suur-Saimaa · Sarastus · 14 M

Aamupäivä oli varattu muuhun kuin purjehtimiseen, joten pääsimme liikkelle vasta alkuiltapäivästä. Valitsimme kohteeksi Listingin, jossa olemme harvemmin käyneet, ja joka ei ollut liian kaukana aikataulun huomioiden.

Tuuli pyöri ja lakkasikin alkumatkasta

Alkumatkasta oli tyyntä, mikä muistutti paljon viikkoa aikaisemmin tekemäämme purjehdusta Päihänniemeen, joka meni suurimmaksi osaksi meloessa. Tällä kertaa melominen ei oikein houkuttanut, koska olin liikkellä kahdestaan vaimoni kanssa. Pienen odottelun jälkeen heikko tuuli alkoikin puhaltaa. Päihänniemen kärjen kohdilla se lakkasi hetkeksi, mutta sitten palasi sen verran reippaana, että pääsimme perille asti noin neljän solmun nopeudella.

Kotiselällä tuuli lakkasi
Reipas tuuli jatkui perille saakka

Saavuimme Listinkiin matalan salmen kautta. Saaressa oli useampi venekunta, mutta kyllä sinne sekaan mahtui ilman ongelmia. Juttelimme viereisen perheen kanssa niitä näitä, söimme, uimme ja sitten lähdimme paluumatkalle.

Listingissä oli useampi venekunta
Sarastus Listingissä
Kahdestaan

Paluumatkalla noukimme veteen pudonneen istuinalustamme. Se operaatio onnistui hyvin.

Veteen pudonnut istuinalusta

Kätkytsaaren kohdalla joku puinen folkkari kulki syväväylän ja saaren kärjen välisen matalikon yli ja ankkuroitu siihen. Vähän ihmettelimme paikkaa, mutta varmaan ihan hieno valinta, jos haluaa seurata ohi kulkevaa liikennettä tai kalastella.

Puufolkkari Kätkytsaaren matalikon kohdalle ankkuroituneena
Perillä ennen pimeää

Loppumatkasta oli hienoa katsella väriloistoa läntisellä taivaalla auringon laskiessa yhdeksän aikoihin. Saavuimme satamaan hämärän aikaan ja saimme veneen pakattua ennen pimeää. Yöllä nukutti hyvin mukavan pikkuretken päätteeksi.