Päihänniemi

· Suur-Saimaa · Sarastus · 5 M

Saimaalle oli luvattu suunnaltaan vaihtelevaa tuulta 1-4 m/s, mikä kuulosti pahaenteiseltä. Sellainen ennuste tarkoittaa yleensä tyyniä jaksoja, mikä ei ole oikein ihanteellista purjehtimisen kannalta. Keli oli kuitenkin lämmin ja aurinkoinen, joten halusimme päästä vesille. Niinpä päätimme tehdä lyhyen retken Päihänniemen Satamahiekalle.

Mennessä alkumatka meni meloen, mutta sitten ilmaantui mukavaa koillistuulta, joka vei venettä parhaimmillaan neljän solmun nopeudella eteen päin. Ennen pitkää ankkuroiduimme Satamahiekalle.

Melomassa
Päihänselällä heikkoa tuulta

Ilmeisesti lämmin keli veti hiekkarannalle väkeä sekä veneellä että maitse. Siellä ei todellakaan tarvinnut tuntea oloaan yksinäiseksi musiikin soidessa kauempana ja vesijettien kaahatessa välillä turhankin lähellä rantaa.

Satamahiekalla väki lisääntyi päivän kuluessa
Luonnon ihmeitä

Sitten tuli paluumatkan aika. Tuuli käytännössä tyyntyi, joten meloimme suurimman osan matkasta. Puolessa välissä lävimme uimassa syväväylältä pois päästyämme. Viimeisen puolen meriperikulman aikana tuuli palasi ja vei meidät takaisin rantaan kuin palkkiona pitkästä melontarupeamasta.

Kippari odottelemassa tuulta
Parasta, mitä tyynellä kelillä voi tehdä

Päivä oli hieno ja oli mukava uida. Varsinainen purjehtiminen jäi kuitenkin vähiin, mutta saipahan matkalla hyödyllistä kuntoliikuntaa.