Laajahiekka

· Suur-Saimaa · Sarastus · 15 M

Saimaalle oltiin luvattu tuulta 3-7 m/s sadekuurojen ja ukkospuuskien kera. Päätimme tästä huolimatta tehdä yöretken, tiedostaen sen, että ukkosen tieltä saattaisimme joutua väistymään johonkin saareen turvaan.

Menomatka meni hyvin, aluksi meloessa ja myöhemmin kohtalaisessa tuulessa. Saavuimme Laajahiekkaan vähän auringonlaskun jälkeen ja teimme pedit valmiiksi. Osa miehistöstä halusi vielä tehdä yöuinnin 23°C vedessä.

Elokuun nauttinen hämärä laskeutui
Vieraamme kaipasivat vielä yöpalaa

Seuraavana aamuna aamu-uinnin ja aamupalan jälkeen lähdimme paluumatkalle Sarviniemeen. Tuuli oli aluksi heikohkoa, mutta vähitellen koillisesta alkoi lähestyä tummanpuhuvia pilviä, joiden mukana tuli salamointia ja rajuja puuskia, noin 15 m/s. Pikaisen neuvottelun tuloksena teimme ad-hoc rantautumisen Hietasaaren pohjoiseen lahteen kovassa puuskaisessa myötätuulessa. Olimme siellä suojassa kuurosateelta, minkä jälkeen matkanteko jakui leppoisassa säässä.

Paluumatka alkoi hilpeästi
Ukkospuuskien siivittämänä

Täytyy sanoa, että ukkospuuskat olivat toisaalta stressaava mutta toisaalta positiivisessa mielessä jännä kokemus. Niiden voimasta tavallaan nauttii, mutta on myös hyväksyttävä niihin liittyvät riskit.

Yllä on paluumatkan reitti Laajahiekasta Hietasaareen ja sieltä edelleen Sarviniemeen.