Kesä lähestyy!

Aprillipäivänä tuli törmättyä erilaisiin vähemmän uskottaviin juttuihin, mutta naapurin multakasalla oli jotain hyvin uskottavannäköistä väriä nähtävissä jälleen. Lämpötila kävi meillä päin jopa 16 asteessa, mikä on aikamoinen saavutus tähän aikaan vuodesta.

Talven aikana olemme monen muun talouden tavoin joutuneet seurailemaan ja pienentämään sähkönkulutusta, koska uusi sähkösopimus ei ole enää yhtä edullinen kuin vanhana hyvänä aikana. Talvesta kuitenkin selvittiin ilman konkurssia ja kesä helteineen on jo todistetusti horisontin takana.

Kauden suunnitelmien suhteen käy usein samalla tavoin kuin monen muun uudenvuoden lupauksille, joten varmaan syytä asettaa rima riittävän alhaalle. Toisaalta täytyy toivoa, että kesäloman kohdalle ajoittuisi suotuisa veneily saa tällä kertaa. Ohessa siis tavoitteita.

  • Saimaa sekä uusine että tuttuine kohteineen
  • joku hieman kaukaisempi järvi, kuten Pielinen tai Päijänne, tai Saimaan pienempiä vesialueita
  • Itäisen Suomenlahden kansallispuiston saaria

Scamp-projekti on ollut jo kuukausia taka-alalla, mutta kevään tultua siihenkin keskittyminen voi olla helpompaa, koska kunnollinen tuulettaminen ja ulkona sahailu ovat jälleen mahdollisia. Toki lämmityskauden loppuminekin yksinkertaistaa epoksille sopivan lämpötilan saamisessa “verstaaseen”.

Toivotaan, että tuleva veneilykausi alkaisi aikaisin ja olisi pitkä!