Lupaus kesästä

Tänä keväänä hankikantoa on jatkunut pitkään, ja tällä hetkellä siitä on iloa ihan aamusta iltaan, mikä avaa uusia ulottuvuuksia ulkona liikkumiseen. Aamulla parin tunnin hankikantolenkin päätteeksi tarkistin koiran kanssa naapurin multakasan, josko siellä näkyisi kevään ensimmäisiä leskenlehtiä, ja kyllähän siellä näkyi!

Vaikka läheltä ja kaukaa kantautuukin huolta herättäviä sanomia sodista ja orastavasta nälänhädästä, niin luonnossa oleminen rauhoittaa. Siellä tuntee pääsevänsä kosketuksiin Korkeimman kanssa. Ohessa on ajatuksia tämän purjehduskauden tavoitteista, jotka ovat varsin samansuuntaisia kuin viimekin vuonna.

  • sekä tuttuja että uusia kohteita Saimaalla
  • joku hieman kaukaisempi järvi, kuten Pielinen tai Päijänne, tai Saimaan pienempiä vesialueita
  • Itäisen Suomenlahden kansallispuiston ulkosaari
  • Scamp-projektin päättäminen ennen jäiden tuloa

Eiköhän kasvimaan hoitamisen ja remontin ohella vesillekin ehdi aika-ajoin.