Suuri Lintusaari

· Suur-Saimaa · Sarastus · 17 M

Vaikka elettiin aikaa ennen juhannusta, uimavedet alkoivat olemaan lämpimiä. Niinpä halusimme tehdä veneretken sellaiseen saareen, jossa olisi hyvä ranta uida. Koska vallitseva tuuli oli idästä, Suuri-Lintusaari vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Suuntasimme siis sinne.

Kajaanluodon kohdalla

Mennessä tuuli puhalsi 2-4 m/s nopedeulla ja palatessa 5-6 m/s. Taivaalla ei ollut pilvenhattaraa, joten aurinko porotti varsin lämpimästi. Sarastus sai rikiä nostaessa kehija ohi ajaneelta maastopyöräilijältä ja purjehduksen alkutaipaleella ohittamaltamme soutajalta.

Lounas
Naapuriveneen koira oli meistä kovin kiinnostunut

Saaressa aika meni perinteisesti syödessä ja uidessa. Täytyy sanoa, että Suuren Lintusaaren leveä hitaasti syvenevä hiekkaranta kauniin järvimaiseman edessä on todellinen helmi Saimaalla.

Ruuan sulattelua kauniissa maisemissa ennen uimista
Kyllä kelpasi uida, kun vesi oli lämmintä

Lähtö ja päätepiste oli Myllylahti, jonka kalliomurskeesta tehty luiska osoittautui aika hankalaksi etuvetoiselle autolle. Palatessa vedimme veneen vestä hiukan sovelletulla systeemillä.

Kapteeni sai myös osansa auringosta
Vene vedestä apuköydellä

Päivä oli hieno jälleen ja kaikki olivat retkeen tyytyväisiä. Viime päivien lämpimät kelit ovat olleet odottamaton mutta mukava yllätys.