Mustamaansyvä

· Suomenlahti · Sarastus · 12 M

Purjehdimme Mustamaansyvän kohdalla navakalla itätuulella 1,5 metristen aaltojen vyöryessä paapuurin puolelta ja paikannuksen näyttäessä nopeudeksi 5-6 solmua. Kumpikaan meistä ei ollut koskaan nähnyt niin suuria aaltoja, mutta Wayfarerin kyky selvityä niistä ei epäilyttänyt ollenkaan. Reivaamaton isopurje ja ajatus rantautua Lanskeriin sellaisella kelillä kuitenkin saivat meidät tekemään 180° asteen käännöksen ja seuraamaan suunnitelmaa C. Suunnitelma B olisi ollut luovia Suuri-Pisiin, mutta siinä olisi tarvinnut kelin takia kokeneemman miehistönjäsenen mukaan. Keli oli selvästi vaativampi kuin merisäätiedotuksen ennuste, 4-7 m/s.

Olimme siis lähteneet äitini kanssa aamulla Klamilan satamasta kohti Lanskeria. U-käännöksestä huolimatta kumpikaan meistä ei pitänyt retkeä epäonnistuneena, vaan olimme hyvillämme vaikuttavista kokemuksista luonnonvoimien kanssa. Söimme eväät Klamilan aallonmurtajan tarjoamissa kauniissa maisemissa ja suuntasimme takaisin kotiin.

Sarastus valmiina seikkailuun
Paluumatkalla, taustalla Metsä-Haru ja Lanskeri
Levollinen eväastauko Klamilan aallonmurtajalla
Klamilasta Mustamaansyvän kohdalle ja takaisin