Peräsaari

· Suur-Saimaa · Sarastus · 25 M

Päätimme kokeilla koko perheen voimin yöpymistä purjehdusreissulla. Huolellisen pakkaamisen jälkeen kaikki makuupussit, teltat ja eväät mahtuivat mainiosti Sarastuksen etu- ja takakontteihin.

Mennessä tuuli oli navakkaa sivumyötäistä, joka siivitti kulkuamme mukavasti. Olimme siis hyvässä slöörissä. Jossain välissä ukkonenkin taisi jyrähdellä kauempana, mutta sentää pysyi siellä, eikä meidän tarvinnut tehdä mitään hätärantautumista jonkun saaren suojaan.

Peräsaaren luonnonkauniiseen laguuniin rantautuminen onnistui hyvin, kun tiesi varoa paria isompaa kiveä hietikon edustalla. Mitään palveluita saaressa ei ole, mutta hienoja maastonmuotoja kyllä. Kokeilin yöpymistä Sarastuksen pohjalla purjeen alla. Matala tila tuhdon alla teki kaikenlaisen liikkumisen hankalaksi, mutta kyllä siellä nukuttua sai hyttysverkon alla. Veneessä yöpyminen vaatii selvästikin vielä hiomista.

Paluumatkalla saimme kokea suomalaisen kesän kääntöpuolen. Järvi oli pitkän aikaa peilityyni ja taivaalta tihuutti vettä. Ennen pitkää tuuli kuitenkin voimistui ja reissu saatiin päätökseen. Kaikki olivat kuitenkin tyytyväisiä retkeen kokonaisuutena.

Hyvässä slöörissä
Peräsaaren laguuni
Jotain lämmintä massun pohjalle
Hämärä alkaa
Aamu sarastuksen pohjalta nähtynä
Suomen kesän kääntöpuoli