Päihänniemi

· Suur-Saimaa · Sarastus · 6 M

Koulut loppuivat ja purjehduskausi alkoi. Vesi oli melkein 15°C ja tuuli kevyenlaista, joten päätimme lähteä pienelle päiväpurjehdukselle kauniin kelin kunniaksi. Laskimme Sarastuksen vesille ja suuntasimme Päihänniemeen, jossa söimme eväät ja palasimme illaksi takaisin. Eteläisellä rannalla ollessa tuuli puhalsi pohjoisesta, mikä sai rannan paikallisilmaston tuntumaan suorastaan helteiseltä. Keli tuntui kyllä hyvin kesäiseltä.

Kokeilin myös rantautumisessa neljän metrin mittaan leikattua kuramattoa. Sen avulla vene nousikin kevyesti rannalle eikä hiekka raapinut maalia pohjasta. Ihan lupaavalta siis näytti. Jos maton väri olisi punainen, voisi sanoa tulleensa rannalle punaista mattoa myöten. No joo, ehkä hiekanvärinen on kuitenkin fiksumpi…

Itselleni käsittämätön ilmiö on rantojen sotkeminen. Kokosimme rannalta lasinsiruja ja ruosteisia pullonkorkkeja, joita joltain oli sinne unohtunut.

Päihänniemessä
Päihänniemessä
Maihinvetomatto