Pullikainen

· Suur-Saimaa · Sarastus · 19 M

Tuuli puhalsi mennessä noin 3-4 m/s idästä, mikä mahdollisti sivumyötäisessä purjehtimisen melkein koko matkan. Kohteenamme oli Pullikainen, joka on yksi Suur-Saimaan suosituimpia saaria. Saaren sisällä on mielenkiintoinen suojaisa laguuni, johon pääsee köliveneilläkin kapeaa väylää pitkin. Me valitsimme kuitenkin luoteispuolen hiekkarannan maihinnousupaikaksi, koska se oli purjejollalle luonnollisempi paikka. Koska tuuli puhalsi idästä, oli kyseinen ranta lisäksi tyyni. Kiertelimme vähän saaressa, ja laguunissa näkyi muutama vene.

Söimme eväät, uimme ja ihailimme kaunista kesäpäivää. Rannalla oli kokeneempi purjehtija, joka oli hyvin kiinnostunut tietämään, mikä vene Wayfarer oikein oli. Hänellä itsellään oli purjejollapuolelta kokemusta Viklasta, Windmillistä ja Lightningista. Esittelin hänelle Sarastusta hetken aikaa.

Viimein oli aika työntää vene vesille ja nostaa purjeet. Paluumatka oli osittain vastatuulta, noin 6 m/s ja puuskittaista, mikä vaati purjehtijoilta tarkkaavaisuutta. Huippunopeus oli GPS:n mukaan 6,1 solmua. Saavuimme turvallisesti satamaan, jossa siirsimme jollamme trailerin päälle. Meillä oli jälleen hieno retkipäivä.

Pullikaisen luoteisranta
Itätuulen ansiosta ranta oli tyven
Opastaulu
Eväsnuotio
Muitakin veneitä oli liikkeellä
Saaren sisäosissa oli monenlaisia marjoja
Laguuni
Uiminen virkisti
Paluumatkalla tuuli reippaasti