Suuri Lintusaari

· Suur-Saimaa · Sarastus · 23 M

Edellisen kesän yksi hienoimmista kohteista oli Suuri Lintusaari, joten ajattelimme mennä sinne uudelleen. Reipas etelätuuli tarjosi mahdollisuuden purjehtia koko matkan sivutuulessa, jos lähtöpisteeksi valittaisiin Sarviniemi.

Niinpä laskimme veneen vesille lauantaina loppuiltapäivästä ja suuntasimme kohti itää. Alussa tuuli puhalsi noin 8 m/s nopeudella, mutta laski jonnekin 5 m/s paikkeille Suuren Lintusaaren lähetessä. Reivatulla purjeella ja neljän hengen miehistöllä purjehtimine oli helposti hallittavaa.

Kotirannanselällä
Auringonlaskua Suuresta Lintusaaresta nähtynä

Saavuimme Suureen Lintusaareen iltakahdeksan jälkeen. Söimme pian rantautumisen jälkeen. Sitten istuimme nuotiolla ja ihailimme auringonlaskua. Joku purjehti myötätuulessa spinaakkerilla kulkuvalot päällä kohti Kutveleen kanavaa. Sitä oli kaunista katsella. Pian meidän oli kuitenkin aika käydä nukkumaan.

Tässä oli tyyliä ja asennetta
Iltanuotiolla

Aamulla heräsin ennen seitsemää. Kävelin koirien kanssa pitkin rantaa ja otin kuvia. Kauempana uiskenteli kaksi joutsenta. Sarastus oli selvinnyt ankkurissa yön yli mainiosti.

Uusi aamu
Suuren Lintusaaren hiekkarantaa

Nuorin tyttäremme ja vaimoni kävivät aamu-uinnilla. Sen jälkeen keitimme aamupuuron, jota söimme maisemia ihaillen. Sitten olikin aika aloittaa paluumatka.

Tuuli puhalsi alussa noin 4 m/s nopeudella, mutta yltyi ennen pitkää noin 7 m/s. Välillä puuskat siivittivät meitä yli kahdeksan solmun nopeudella sivumyötäisessä.

Iso-Vitsain pohjoispuolella
Sveitsiläinen Cinderella Noel III matkalla 12 solmun nopeudella kohti etelää

Meistä kaikista retki Suureen Lintusaareen oli sangen onnistunut.