Linnasaari

· Puruvesi · Sarastus · 22 M

Pitkästä aikaa päätimme käydä Puruvedellä yöretken muodossa. Laskimme veneen vesille Ruokkeen lomakylän luiskalta ja lähdimme purjehtimaan Hummonselän yli myötäisessä kohti Linnasaarta. Matkan aikana ihailimme kaunista auringonlaskua ja kuun nousua.

Hämärä muuttui pimeydeksi, mikä lisäsi haastetta navigointiin, etenkin kun kartat eivät täsmänneet ollenkaan Linnasaareen johtavan väylän viittojen kanssa. Navionicsin mukaan jokaikinen viitta oli itäviitta, kun taas vanhasta merikortista viitat puuttuivat kokonaan. No, maalaisjärjellä ja rauhallisesti etenemällä selvisimme perille Linnasaaren laguuniin. Etenkin hämärässä purjehtiminen sivumyötäisessä oli hieno kokemus koko perheelle.

Auringonlasku vaihtui hämärään
Linnasaari lähestyy

Luonnonrauha päättyi laguunissa. Siellä nuorista koostuva porukka huudatti jotain jytää täydellä voluumilla nuotiopaikallaan. Sentään he hiljensivät sen puolen yön aikoihin. Aamuun mennessä heistä oli jäljellä vain melkoinen röykkiö kaljatölkkejä ja teltta. Toivottavasti selvisivät turvallisesti määränpäähänsä.

Aamu

Säätiedotuksessa oli luvattu seuraavalle illalle ja yölle voimakkaita ukkosia. Uimisen ja syömisen jälkeen päätimme lähteä alkuiltapäivästä luovimaan yhdellä reivillä Hummonselän yli takaisin Ruokkeeseen. Alkumatkasta Linnansaaren edessä tapahtui jotain outoa: vene liikkui pelkästään kulkusuuntaan nähden poikittaisessa suunnassa vaikka tuuli puhalsi reippaasti purjeisiin. Teimme tikin ja vauhti palautui. Veikkaan, että olimme tarttuneet verkkoon, joka irtautui kulkusuunnan muuttuessa.

Saavuimme loppuiltapäivästä luiskalle ja jatkoimme siitä kotiin. Puolen yön aikaan ukkonen sitten saapui. Enpä ole moista valonäytöstä nähnyt koskaan. Hyvä, ettei oltu enää sen aikana vesillä.

Ruokkee → Linnasaari