Päihänniemi

· Suur-Saimaa · Sarastus · 8 M

Kuka sanoikaan, että purjehduskausi on ohi? Vaikka viikonloput ovatkin olleet viimeaikoina kiireisiä, päätimme kuitenkin tehdä vielä yhden purjehduksen lämpimän syyssään kunniaksi.

Laskimme Sarastuksen vesille ja suuntasimme pienten saarien lomasta Päihänniemeen pääasiassa mukavan kevyessä tuulessa. Rantautuminen oli varsin vauhdikas, kun ajoimme hiekalle vielä isonpurjeen ollessa ylhäällä.

Päihänniemi
Vaikka vallitseva lämpötila olikin vain 17°C Ilmatieteenlaitoksen mukaan, tuntui ranta varsin lämpimältä. Ehkäpä paikallisilmasto lämmitti rantaa enemmänkin. Itse pärjäsin koko reissun T-paidassa, vaikka toki mukana oli tuulenpitävä takkikin.

Paluumatka olikin sitten jännittävä. Satamaluodon nimellä kulkevia kiviä läheltä ohittaessa köli raapi hetken pohjaa, vaikka alla piti olla 3,0 m vettä. Onneksi selvisimme säikähdyksellä ja pian olimme taas syvillä vesillä. Nähtävästi on jatkossa viisaampaa kiertää karikot kaukaa, vaikka kartta lupaisikin syvempää vettä.

Satamaluoto
Syväväylä, jolla purjehdimme jonkun matkaa, oli aika vilkkaasti liikennöity. Menipä meistä ohi höyrylaivakin. Sillä hetkellä oli jonkun aikaa tyyntä ja kapteeni kyselikin, että aioimmeko ehtiä hyvissä ajoissa kotiin. Tuulet voimistuivat hieman ja pääsimme mukavaa vauhtia takaisin satamaan. Jokohan tämä oli viimeinen reissu tältä vuodelta?

Höyrylaiva Unnukka