Loppusuora

· Sarastus

Matkattuaan rahtilaivassa muutaman päivän Wayfarer saapui Turun satamaan, jossa rahti purettiin. Ajoin sinne ja siellä jolla odottikin varastorakennuksen vieressä hyvässä kunnossa. Asiointi Mann Lines -kuljetusfirman henkilökunnan kanssa oli saumatonta ja helppoa. Kaikki olivat ystävällisiä ja jotkut jopa kiinnostuneita ”kanootistani”, joka tuskin edusti heidän tyypillisintä rahtiaan. Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen Mann Linesiltä saamaani palveluun.

Wayfarer Turun satamassa

Ennen satamaan menoa olin hakenut traileria varten siirtokilvet paikalliselta turkulaiselta katsastuskonttorilta. Kiinnitin kilven trailerin valotauluun ja aloitin matkan kotia kohti. Matkanteko meni muuten hyvin, mutta jouduin keskellä korpitaivalta tekemisiin virkavallan kanssa. Ratsiaa pitäneet poliisit olivat sangen kiinnostuneita siitä, miten vene oli kiinnitetty traileriin… Ennen pitkää matka jatkui.

Kotona irroitimme veneen vesillelaskukärryn (engl. launching trolley) päällä varsinaisesta trailerista ja yöllä rakensin puusta trailerin päälle yksinkertaisen väliaikaisen telineen valokilpeä varten, jotta trailerin saattoi kuljettaa katsastukseen ilman venettä, johon valokilpi on normaalisti kiinnitettynä. Aamulla maahantulokatsastus meni läpi mukavasti ja sain trailerin rekisteriin vastoin kaikkia pelkojani. Tarvittavat paperit olivat siirtolupa ja kauppakirja, jonka oleellisia tietoja kuulema ovat trailerin merkki, malli, valmistusvuosi ja valmistenumero.

Kun nyt sekä traileri että vene ovat onnistuneesti ja turvallisesti tuotu perille, on aika hengähtää stressaavien vaiheiden jälkeen ja antaa kevätauringon hoitaa oma osansa.

Punnitus katsastuksessa