Hyvässä slöörissä
  • Etusivu
  • Blogi
  • Veneet
  • Vedet

Kölilaatikko

Oheisella sivulla on käytetty MathML-standardin ominaisuuksia, jota tällä hetkellä tukevat lähinnä Firefox ja Safari selaimet.

Kölilaatikon sisäpinnan tulee olla mahdollisimman tukeva ja liukas. Niinpä sen levyjen sisäpuoli kuidutettiin ja käsiteltiin grafiitilla. Tuli myös opittua, että ulkona viileässä ollutta vaneria ei saa heti käsitellä tai muuten syntyy kuplia. Olenkohan ainoa, jolle grafiittikäsitellystä pinnasta tuli lakritsikastike mieleen…?

Grafiitilla terästettyä epoksia lasikuitukankaan päällä

Kölilaatikon sisäleveyden tulee olla kölin paksuus plus molemmille puolille 3.1-4.8 mm. Toisin sanoen, Merisirrin tapauksessa väli saadaan oheisten kaavojen avulla.

36,0 ⁢ mm + 2 × 3,1 ⁢ mm = 42,2 ⁢ mm 36,0 ⁢ mm + 2 × 4,8 ⁢ mm = 45,6 ⁢ mm

Kölilaatikon reikä tuli tehtyä 61 mm leveäksi, joten varsin lähelle alarajaa sisäleveys väistämättä meni, koska lasikuidutus oli tehnyt levyistä hiukan paksumpia. Kölilaatikon päätylaudoista tehtiin 43 mm paksuja. Ne ovat siperianlehtikuusesta ja käsiteltiin kölin puolelta kolme kertaa epoksilla ja lopuksi vielä yhden kerran epoksigrafiittiseoksella.

Kölilaatikko levikkeineen koekasattuna

Itse asiassa ennen kölilaatikkoa liimasin laipiot 4-7 ja istuinten sivulevyt paikalleen.

Kölilaatikon siperianlehtikuusesta tehdyt päätypulikat liimauksessa
Toinen grafiittikäsitelty kölilaatikon sisäpuolelle
Kölilaatikon styyrpuurin puoleisen levyn liimaaminen

Kölilaatikon styyrpuurin tukilevyn puristaminen oli monimutkaisempi juttu, koska puristimet eivät saaneet vääntää varsinaista panelia mutkalle. Kannattaa huomata, että kölilaatikon levy tuli vahingossa grafiittikäsiteltyä molemmilta puolilta.

Kölilaatikon styyrpuurin puolen tukilevyn puristaminen

Seuraavaksi: Laipiot 4-7 ja istuintent sivulevyt
Katso myös: Merisirrin rakentaminen

©2022 hyvassasloorissa.fi
  • Suomifi
  • Englishen
Built with Hugo