Hienoja järviä

Hiljattain Wall Street Journal -lehti nimesi viisi hienoa järveä maailmalta, mikä noteerattiin myös suomalaisessa lehdistössä. Alla on listattu lehden valinnat:

  1. Morskie Oko -järvi (Puola/Slovakia)
  2. Powell-järvi (Yhdysvallat)
  3. Nakuru-järvi (Kenia)
  4. Lucerne-järvi (Sveitsi)
  5. Saimaa (Suomi)

Sarviniemi
On mahtavaa nähdä ”meidän järvemme” maailman kuuluisien järvien joukossa! Mutta miksipä Saimaa ei olisi erikoinen paikka? Sen vedet ovat puhtaat, sen pinta-ala on suuri, siinä on paljon kauniita saaria, luonto on monin paikoin koskematonta ja hienoja veneilykohteita on paljon. Jokamiehenoikeuksien ansiosta retkeily etenkin perheen kanssa on hieno tapa viettää aikaa Saimaalla. Ohessa on käännökseni Wall Street Journalin kuvauksesta:

Saimaa rönsyilevien luotojen, väylien ja saarten muodostamine verkostoineen on noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, mutta tuntuu silti kuin toiselta maailmalta. Sen metsäisiä rantoja täplittävät monet mökit ja itse järvi on täynnä lohikaloja, joista moni päätyy retkeilijöiden grilliruuaksi. Vaikka Saimaa on kaunis ympäri vuoden, se on omimmillaan kesällä, jolloin pitkät illat ja yli 20 asteen lämpötilat houkuttelevat perheitä sen rannoille poimimaan mustikoita ja uimaan sen makeissa (ja yllättävän lämpimissä) vesissä.

Vaikka Helsinki taitaa olla vähän yli parin tunnin ajomatkan päässä täältä, lehden kuvaus tuntuu osuvalta. Olisikohan tässä taas yksi aihe meidän suomalaisten kansallisen itsetunnon parantamiseksi?